Zoek
Sluit dit zoekvak.

Over ijsbeer.info

De website IJsbeer.info bestaat al sinds 2002 en is een initiatief van IJsbeer Communicatie. Dit communicatiebureau van Marcel Hoogland kreeg via de eigen website heel veel vragen over IJsberen. Veel kinderen die met een spreekbeurt bezig waren, vroegen om informatie en plaatjes. Sommigen wilden weten hoe oud een ijsbeer kon worden en wat ze eten. Een vader vroeg voor zijn dochter hoe het komt dat een ijsbeer het nooit koud kreeg.

Ondertussen was ik zelf ook enthousiast ijsbeer-liefhebber geworden en wist ik een heleboel over deze wonderschone, maar zeer gevaarlijke dieren. Een mooie gelegenheid om een nieuwe website te maken. En zo geschiedde.

Uitbreiden

Ondanks de informatie, de links en de quiz stelden vooral kinderen nog steeds veel vragen aan ‘de ijsbeer’. En logisch, want heel uitgebreid was de eerste website niet.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden en zo kwam ik terecht op de website van Mike ‘Polarbear’ Harrison, een echte Canadese ijsbeergids die een leuke website had. Ik vroeg hem toestemming om zijn informatie te vertalen. Hij reageerde direct enthousiast (‘I think your idea is wonderful, and I’m very flattered’) en zodoende ging ik aan de slag. Mijn reactie leidde ook tot een vernieuwing van Mike’s eigen site, zodat er nog meer informatie beschikbaar kwam.
Daarom vind je op deze website veel informatie van Mike Harrison aangevuld met eigen kennis uit boeken en websites. Helaas is de website van Mike sinds 2009 uit de lucht.

IJsbeer.info is in de loop der tijd wel steeds van uiterlijk veranderd. Een belangrijke verandering was in januari 2010, toen na een ontwerp-wedstrijd de website helemaal werd omgetoverd met het poollandschap en de ijsbeertekeningen die je her en der tegenkomt.

De laatste veranderingen aan de vormgeving waren in mei 2020.

Ik wens je heel veel plezier en laat even weten wat je ervan vindt.

Techniek

De foto’s zijn van Marcel Hoogland of komen van pixabay.com of depositphotos.com. Daarnaast zijn foto’s van Mike Harrison gebruikt.

Soms worden foto’s illustratief bij de informatie gebruikt. Niet altijd is bekend van wie de foto of illustratie afkomstig is. Is er een foto van jou bij en wil je daar credits voor (of wil je dat ik de foto verwijder), neem dan contact met ons op.

Delen is lief