Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe poept een ijsbeer?

Poepende ijsbeer

Een ijsbeer poept op een grappige manier:

Poepende ijsbeer
Poepende ijsbeer

Ze lopen achteruit op hun voorpoten. Als de achterpoten op de juiste plaats zijn, nemen ze nog één stap achteruit met hun voorpoten. Het is dan net of hun kont uitsteekt. Dan gaat hun kleine staart in de hoogte en doen ze wat ze moeten doen.

Op deze video zie je het heel precies gebeuren.

IJsbeer poept

Hieronder zie je hier hoe een ijsbeer poept als ie in het water zwemt.

IJsbeer poept in het water

Glitter in je poep

In 2016 verscheen er nog een opmerkelijk verhaal in het nieuws. Een dierentuin in Canada stopte gekleurde glitters in het eten van de ijsberen… Als ze dan poepten konden onderzoekers zien van welke ijsbeer de poep was en het beter onderzoeken.

De dierentuin wil namelijk weten of de dieren veel stress hebben. Dat kun je zien aan een speciaal stofje (stresshormoon) in hun bloed, maar ijsberen vinden het niet prettig als je bloed bij ze afneemt.

Gekleurde drollen

Gelukkig is het stressstofje ook in de poep van de pooldieren te zien. Maar ja, hoe weet je welke drol bij welke ijsbeer hoort? Door glitter in hun eten te stoppen! De ene ijsbeer krijgt rode glitters in zijn vlees en poept dus rode glitterdrollen. De tweede krijgt groene glitters en dus groene glitterdrollen, enzovoorts.

Lees het hele bericht op Kidsweek

Delen is lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *